Deze dag begon met de “dulha sapre” thuis bij Sandeeph in Landsmeer. Dulha sapre is het feestelijk aankleden van de bruidegom. Hier begon mijn lange dag, maar ik was er wel helemaal op voorbereid om deze “Vivaah” (Hindoestaanse bruiloft)van begin tot en met het eind “de bidaai’ te fotograferen. Eenmaal aangekleed, nadat alle rituelen hadden plaatsgevonden kon de “baraat” (stoet) eindelijk vertrekken naar Rijswijk. Het huwelijk volgens de Hindoe rites vond plaats in de prachtige zaal Eventplaza te Rijswijk.

Raju Jasai van RS-Art was mijn second shooter op deze dag. Hij was al eerder vertrokken naar de zaal om wat foto`s van de “dulhin” (bruid) te maken. Toen ik de zaal binnen kwam zag ik de prachtige “mandap” van Weddingmaster staan. Dit was wel echt een eyecatcher.

Sandeeph was erg ontspannen. Dat is ook duidelijk te zien op de foto`s. De “baraaties” hadden ook veel zin in. Ze feestten lekker mee met de “Nachanya”. Zoals jullie straks op de foto`s terug kunnen zien was het een lange rij bij het “Dulha Parche” (het welkom heten van de bruidegom). Ik heb ze allemaal mooi weten vast te leggen, terwijl Raju druk was om zijn speciale shots te maken. Omdat dit huwelijk volgens de rites van de Aria Samaaj heeft plaats gevonden: “Aria Vivaah” en niet volgens de “Sanatan” heeft de ceremonie niet zo lang geduurd. Waardoor wij weer op schema zaten.

Oesha leek wel iets gespannen. Tussen door gebaarde ik wel naar haar om even te (glim)lachen en dat deed ze. Na de ceremonie ging het feest verder met “Next Time” (bandgroep). Deze heeft ook voor een onvergetelijke avond gezorgd en de dag spectaculairder afgesloten. Ik heb van beide dagen enorm genoten.

Hindoestaande-huwelijk-1 Hindoestaande-huwelijk-2 Hindoestaande-huwelijk-3 Hindoestaande-huwelijk-4 Hindoestaande-huwelijk-5 Hindoestaande-huwelijk-6 Hindoestaande-huwelijk-7 Hindoestaande-huwelijk-8 Hindoestaande-huwelijk-9 Hindoestaande-huwelijk-10 Hindoestaande-huwelijk-11 Hindoestaande-huwelijk-12 Hindoestaande-huwelijk-13 Hindoestaande-huwelijk-14 Hindoestaande-huwelijk-15 Hindoestaande-huwelijk-16 Hindoestaande-huwelijk-17 Hindoestaande-huwelijk-18 Hindoestaande-huwelijk-19 Hindoestaande-huwelijk-20 Hindoestaande-huwelijk-21