Enschede…..Here we come! Mijn nicht Aschna Bhoera is inmiddels al een geruime tijd getrouwd met Michael Bihari. Het geeft je elke keer weer een goed gevoel als iemand tegen je zegt: “Amiet, jij bent onze Bruidsfotograaf!” Dan is het aan mij om te kijken of ik geen andere bruiloften op dezelfde data heb staan. Gelukkig was dit niet het geval bij Aschna en Michael. Ik heb de Bhatwaan (vrijgezellen dag), huwelijk (wettelijk) en de Vivaah (hindoestaanse huwelijk) mogen fotograferen.

Ik had al tegen Aschna gezegd van bereid je maar voor, ik zal de hele dag met mijn fotocamera samen met je zijn. Ik wilde heel graag alles vanaf begin tot eind vast leggen. Meestal begin je als bruidsfotograaf ergens bij de kapper. Ik begon gelijk toen Aschna uit haar bed stapte. We zijn om 07:30 naar Bessima (visagiste) vertrokken in Enschede. Ik heb hier bijna alle stappen van de visagiste vast kunnen leggen. Het was gewoon leuk om te zien hoe deze metamorfose tot stand kwam.

Vanaf de Visagie gingen we gelijk door naar de kapper. Ook hier hebben ze een knap stukje werk geleverd. Terwijl Aschna nog in de stoel zat bij de kapper was ze tegelijkertijd bezig om de laatste dingen te regelen. Er waren af en toe wel stress momenten tijdens haar telefoon gesprekken, maar ook dat hoort erbij.

Snel terug naar haar ouderlijke huis om aan te kleden. Hier merkte ik pas op dat ze een beetje zenuwachtig begon te worden. Een helpende hand van haar schoonzus met het aankleden van haar bruidsjurk deed haar wel goed. De bruidsmeisjes, ouders en 2 broers stonden helemaal klaar om de bruidegom te ontvangen. Voordat alles officieel begon keek ik even snel naar mijn camera en merkte op dat ik al ruim 400 foto`s had gemaakt. Ik heb in tussentijd alles op mijn laptop geback-upt. Om half 12 ging dan eindelijk de deurbel. Het was zover, de limousine stond voor de deur. Het was voor de bruidegom een lange rit vanuit Den Haag.

De plechtigheid vond plaats in het stadhuis van Enschede, midden in het centrum. De fotoshoot hebben we in de Volkspark gedaan. Ik heb heel wat leuke foto`s kunnen maken, we hadden gelukkig genoeg tijd. Zelfs Michael heeft foto`s van zijn vrouw gemaakt. Na een gezellige en een geslaagde shoot vertrokken we naar zaal Twekkelo-Doga te Hengelo om er een feestelijke avond van te maken.